Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Een zonnige uitgebluste Vakantiemarkt op Ewsum!

Op 27 juli j.l. is de maandelijkse streekproductenmarkt weer georganiseerd op het borgterrein van Ewsum te Middelstum. Een aantal aanbieders was inmiddels op vakantie gegaan. Het thema vakantiemarkt was dan ook niet helemaal uit de lucht gegrepen. Gelukkig bleef er nog een grote variatie aan levensmiddelen te koop waaronder kaas, jam, vis, worst, kruidenolie, sapjes, meelproducten en vlees. Ook non-food was aanwezig met o.a. keramiek en bloemen uit de tuin van Ewsum.

Er waren een aantal nieuwkomers op de markt. Het biologisch landbouwbedrijf LANDGOUD verkocht diverse eerlijke producten.

Daarnaast stond de heer DI MAURO op de markt met een grote variëteit aan kruidenoliën.

Tenslotte konden bezoekers bij de DROPSHOP terecht voor heerlijke dropproducten en schepsnoep.

De 35+ graden van de afgelopen dagen werd op de markt gelukkig niet gehaald. Met een heerlijke bries was het namelijk goed vertoeven op Ewsum. Het vakantiegevoel werd versterkt door de muziek van Contraband die bezoekers met mooie oost-Europese klanken wisten te vermaken.

 

https://youtu.be/HS6Xa6por2Q

Een tweetal dames van de ‘Top van Groningen’ was op de markt aanwezig om het Eemsdelta gebied (Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum gezamenlijk) te promoten. Zie ook de website https://eemsdelta.groningen.nl/

De Brandweer van Middelstum heeft van 11:00 tot 13:30 diverse demonstraties gegeven aan oud en jong. Zo werd onder andere een auto opengeknipt en kon de jeugd zelf een brand blussen in een herenpand met water uit de gracht. met dergelijke demonstraties probeert de brandweer niet alleen te tonen wat zij in haar mars heeft, ook wil men op deze wijze de jeugd motiveren om later als brandweervrijwilliger aan de slag te gaan. De brandweer moest direct na de demonstraties al snel op pad naar de eerste echte buitenbrand.

Bezoekers van de markt konden dit keer ook genieten van een grote expositie bij Ewsum. Kunstenaarscollectief KAT (Kunst en Ambacht Ten Boer) toont daar namelijk tot 1 september het werk van zes kunstenaars. Zowel binnen als buiten wordt zeer mooi werk getoond.

 

Markten in 2024
  • 27 juli (Vakantiemarkt)
  • 24 augustus (Zomermarkt)
  • 28 september (Herstmarkt)