Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Mei- en Brocantemarkt, als koeien die voor het eerst buiten mogen.

Eindelijk. 22 mei 2021 was daar. We mochten voor het eerst weer naar buiten met de streekproductenmarkt op Ewsum. Dit keer de meimarkt met als extraatje een kleine Brocante.

Onder heerlijk opzwepende muziek van duo Lanyok (website: zie lanyok.nl werden door de constante toestroom van bezoekers een kleine 30 kramen bezocht.

https://youtu.be/2s6s526TnuY

https://youtu.be/6wwuw7DtS_c

Diverse leveranciers waaronder de visboer en de bakker waren zo’n beetje compleet uitverkocht tegen een uur of half vier. En dat was toch wel een beetje een verrassing.

De weersvoorspelling was namelijk dit keer voor een meimarkt best wel slecht. Gelukkig viel de meeste regen tussen 8 en 10 uur.

De Brocantemarkt was niet zo omvangrijk als in andere jaren. Dat was achteraf maar goed ook. De oude kramen die we daarvoor moeten inzetten zouden moeite hebben gehad met de windstoten van zo’n 85 km per uur.

De tuinen lagen er prachtig bij. We kunnen niet wachten totdat de prachtige historische kas ook klaar is.

We mochten ook diverse nieuwe standhouders verwelkomen. Onder andere met duurzame cosmetica en huishoudproducten zoals bodybars en wasnoten. Helaas dit keer geen groente. We hopen dat dit gemis zo snel mogelijk wordt opgelost.

We kijken achteraf met een goed gevoel terug op deze eerste markt. Dit proeft naar meer. Nu al zin in de juni markt. Naar verwachting wordt dan naast producten en muziek ook weer wat aanvullende entertainment aangeboden.

Tot dan!

 

 

Markten in 2024
  • 20 april (Voorjaarsmarkt)
  • 25 mei (Historische markt)
  • 22 juni (Boerenmarkt)
  • 27 juli (Vakantiemarkt)
  • 24 augustus (Zomermarkt)
  • 28 september (Herstmarkt)