Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Verslag streekproductenmarkt 24 juni

Op 24 juni was er weer een streekproductenmarkt op het borgterrein Ewsum!

Hoewel het weer met name in de ochtend nogal druilerig was met zelfs nog een stortbui rond het middaguur is de markt over de gehele dag bezien nog goed bezocht.

De Maaidemonstraties en Oldtimershow vielen bij menigeen in goede aarde. Hoewel het aantal oldtimers deze keer beperkt was vanwege het weer was het erg gezellig.

Het live muziekfestival tijdens de markt dat werd georganiseerd door “Het Muziekcafé” liet weer menig talent schitteren. De weergoden waren er ook van gecharmeerd aangezien in de namiddag het zonnetje toch nog even haar gezicht liet verschijnen!

Daarnaast hebben veel kinderen (en ook volwassenen) genoten van de activiteit rond de gracht van Ewsum. Samen met medewerkers van het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid kon men ter plekke onderzoeken welke beestjes allemaal leven in de gracht. En dan is het niet toevallig dat je een larve tegenkomt van de grote spinnende watertor!

Ten aanzien van de flora rond Ewsum hebben dit keer ook een record aantal mensen de Kruidenwandeling van Johanna Top gelopen.

Al met al kunnen we stellen dat de markt ondanks de langzame start toch nog op stoom gekomen is!

Hieronder zijn de foto’s te vinden die door een aantal bestuursleden zijn gemaakt.

Markten in 2024
  • 20 april (Voorjaarsmarkt)
  • 25 mei (Historische markt)
  • 22 juni (Boerenmarkt)
  • 27 juli (Vakantiemarkt)
  • 24 augustus (Zomermarkt)
  • 28 september (Herstmarkt)