Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

De zomermarkt op Ewsum was weer van alle markten thuis

Zaterdagavond 22 augustus plof ik na een super streekproductenmarkt op Ewsum moe maar voldaan op de bank. 

Wat was dit weer een mooie streekproductenmarkt voor zowel bezoekers, organisatoren als marktkooplui!

Als volleerde GGD’ers werd de markt in de ochtend al Coronaproof gemaakt. Strepen getrokken, tafels met desinfectie en borden richting het juiste toilet geplaatst.

Er waren veel mooie producten aanwezig waaronder de voor deze markt zo specifieke zaken als spekbonen, vlierbessenwijn, ciders en pompoenen.

Rond 11 uur liep de markt al goed vol! De parkeerplaats bleek overbezet maar de sfeer bleef gemoedelijk en de meeste mensen hielden goed rekening met de 1.5 meter regel. 

De band “Mag Wel” heeft ons de gehele dag voorzien van prachtige Groningse en VerGroningse Chansons. Van Elvis via Ede Staal tot aan Eigen werk. Het was genieten geblazen!

https://youtu.be/jMkr38AgjDM

De door Werkpro fantastisch verzorgde tuin rond de Don John leek mee te deinen op de muziek. De theeschenkerij deed daarbij ook goede zaken.

Op één van de weilanden rondom het borgterrein werden prachtige, enorme, vliegers geshowd. Gelukkig werkte het weer daarbij best wel goed mee! 

https://youtu.be/DNrprBd6mJ4

Kinderen konden zelf ook een vliegertje maken en oplaten. Met succes gezien het grote aantal geproduceerde vliegers! Radio Noord bezocht de markt en interviewde onze secretaris Yke Toepoel! 

Al met al kijken we met veel trots terug op een geslaagde zomermarkt. Hoewel het na 15:00 uur hard begon te regenen en waaien waren de weergoden ons bijna de hele dag goedgezind. 

Hieronder kunt u alle foto’s zien die wij van de zomermarkt hebben geschoten. 

Markten in 2024
  • 22 juni (Boerenmarkt)
  • 27 juli (Vakantiemarkt)
  • 24 augustus (Zomermarkt)
  • 28 september (Herstmarkt)