Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Verslag Zomermarkt 2022

Met een dubbel gevoel trokken we als bestuur op zaterdag 27 augustus richting het mooie borgterrein Ewsum. Uiteraard blij dat we de markt opnieuw mochten organiseren maar aan de andere kant ook wel een beetje bang voor het verdere verloop. Overal was immers wat te doen in de omgeving. In Onderdendam Scheepsjoagen, in stad de Ommelander markt, in Bierum een fair en ga zo maar door. Ook het aantal kramen viel dit keer wat tegen omdat niet iedereen in staat was om te komen.

Maar het viel gelukkig absoluut niet tegen! In vlagen wisten veel bezoekers Ewsum toch nog te vinden. De marktkooplui waren dan ook over het algemeen zeer tevreden. Jan Dobma was uiteraard weer erg snel al zijn spekbonen kwijt die hij verkoopt naast veel pompoenen en planten. In de middag hebben we menigeen moeten teleurstellen helaas…. Tip voor een volgende keer is dus op tijd komen voor spekbonen.

Ewsum zelf verkocht dit jaar naast planten ook veel groente op de markt omdat de vaste groenteboer een eigen fair organiseerde. Ze waren bijna compleet uitverkocht.

We hadden drie nieuwe aanwinsten op de markt. Het goede doel ‘Dames van de zijden draad’, Het vergulde kraaltje en een heuse Foodtruck die aan het einde van de markt ook was uitverkocht! Die komt vast weer!

Het weer kon worden omschreven als ‘perfect marktweer’. Daarnaast was er voldoende wind om de vliegeraars van dienst te zijn! De vliegerclub was dan ook weer in grote getale aanwezig! Zelfs vanuit Limburg komen ze vliegeren bij Ewsum! Ze hebben ook mooie luchtopnamen gemaakt van het terrein vanuit de vliegers (zie hieronder). Kids kregen van de organisatie een gratis knutselvlieger om zelf mee aan de slag te gaan.

De muziek van Magwel viel erg in de smaak. Prachtige liederen om weg te dromen tijdens marktbezoek of een wandeling door de mooie tuinen van Ewsum.

Tot in September! Dan hebben we weer een herfstmarkt met o.a. een mobiele fruitpers, dorsmachine en erg veel muziek!

Hieronder alle foto’s op een rijtje. Met dank weer aan Hans Kooi die ook veel foto’s en videos van de markt heeft gemaakt.

 

 

 

Markten in 2024
  • 22 juni (Boerenmarkt)
  • 27 juli (Vakantiemarkt)
  • 24 augustus (Zomermarkt)
  • 28 september (Herstmarkt)