Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Frisvolle Herfstmarkt op Ewsum – September 2022

De laatste reguliere streekproductenmarkt van het seizoen 2022 is weer achter rug. Op 24 september mochten we als stichting Streekproductenmarkt Ewsum weer de Herfstmarkt organiseren.

Het was een volle bak. Slechts twee afzeggingen resulteerden in 28 kraampjes en de foodtruck.

Naast heerlijke versproducten zoals groente,fruit, vlees, honing, soep, vis kaas, wijn, cider en snoep werden ook zelfgemaakte sierraden, hobbyartikelen, verantwoorde cosmetica, plantjes en kleding verkocht.

Ook stond de Historische Vereniging Middelstum weer op de markt. Met name het nieuwste boek ‘De Dolle Jonker’ viel goed in de smaak!

Men was over het algemeen zeer tevreden over de verkoop. De aanloop was redelijk constant te noemen.

Die aanloop was deels ook te danken aan de aanwezigheid van de fruitpers van Golden Raand. Naast appels en peren werden er dit keer ook veel druiven geperst tot 3 liter pakken sap. Heerlijk en uitermate gezond!

 

De medewerkers van Werkpro op Ewsum hadden net als Jan Dobma weer hun best gedaan om de pompoenen zo groot mogelijk te laten groeien. Dat is goed gelukt. Daarmee is een mooi schouwspel gemaakt waar menigeen mee op de foto wilde.

Naast de pompoenen trok het publiek ook veel richting de antieke trekkers en dorsmachines van Pastoor die dorsdemonstraties verzorgde.  Een indrukwekkend gezicht en geluid!

Gelukkig is er enkel wat motregen gevallen. In de middag hebben we zelfs nog iets van een vochtig zonnetje gezien. Wel bleef het de hele dag waterkoud en was het devies om wel wat in beweging te blijven of natuurlijk een muts te kopen!

De mannen van de dorsmachine hadden overigens geen problemen met de kou door het harde werk zoals u in de video’s hieronder kunt zien!

Dit alles zorgde natuurlijk ook voor lekkere trek. De foodtruck verzorgde in de middag weer heerlijke indische saté. Ook de theeschenkerij was present met lekkere courgettesoep en saucijzenbroodjes.

Alsof dit niet genoeg was hadden we dit keer zelfs twee muziekoptredens op de markt. Naast Duo RoMa (accordion/viool) werden we vereerd met optredens van een heus Amsterdams Havenkoor. Je kon zien aan de zangers dat men er veel plezier in had. Het publiek was dan ook zeer enthousiast.

Voor de organisatie gaf deze markt weer veel voldoening. Blije gezichten op een volle markt. Hoewel het fris bleef trok zowel het publiek als de deelnemers veelal zeer tevreden weer huiswaarts.

Hieronder kunt u een blik werpen op de volledige fotoset die is gemaakt op de markt.

Markten in 2024
  • 22 juni (Boerenmarkt)
  • 27 juli (Vakantiemarkt)
  • 24 augustus (Zomermarkt)
  • 28 september (Herstmarkt)