Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Streekproductenmarkt Ewsum

Verslag Boerenmarkt Ewsum

De derde Streekproductenmarkt van 2024 op Ewsum in Middelstum is op Zaterdag 22 juni zeer goed verlopen. Het thema was dit keer de ‘Boerenmarkt’. Te zien waren o.a. oude landbouwwerktuigen, waaronder een stoet van diverse bejaarde trekkers, een maaidemonstratie , zoals dat vroeger ging, en een mogelijkheid om met de zeis te maaien onder leiding van een deskundige.

De opkomst van oude landbouwwerktuigen was fors. En hoewel het gras op het land lang en stug was is het complete veld toch gemaaid waarvoor complimenten. Maaien maakt hongerig. De soep en broodjes vonden daardoor gretig aftrek. Na de lunch zijn de trekkers nog even op pad gegaan om een aantal dorpen te bezoeken. Een flinke optocht….

De 20 Zeismaaijers hadden het erg druk maar er stond genoeg gras op het borgterrein. Dat gras was gelukkig niet al te nat aangezien de buien op de vrijdag ervoor toch nog meevielen.

 

 

De markt zelf is ook goed bezocht. De marktkooplui waren over het algemeen zeer tevreden. Ook de theeschenkerij had een goede dag. De heerlijke broodjes met pluizige kip waren uitverkocht en ook de soep was heerlijk. De medewerkers hebben zichtbaar genoten van deze dag. Daarbij was het ook nog eens fantastisch marktweer.

Family Tree was weer aanwezig en gaven deze dag een extra mooi muzikaal tintje… De sfeer zat er erg goed in.

 

We hopen in juli op nog zo’n markt….

Hieronder nog meer foto’s. Dank aan weer aan Hans Kooi voor het aanleveren van een deel ervan!

Markten in 2024
  • 27 juli (Vakantiemarkt)
  • 24 augustus (Zomermarkt)
  • 28 september (Herstmarkt)